Új hírek Rogerről2014.05.06

Federer visszalépett a Madridi tornától

Roger Federer Facebook-on írt üzenete:
"Úgy döntöttem hogy nem játszom Madridban, a feleségemmel Mirka-val fogom tölteni a következő heteket. Bocsánatot kérek a szurkolóimtól és remélem hogy jövőre itt lehetek majd Madridban. Közel az otthonomhoz fogok edzeni, és várom hogy nemsokára újból a Tour-on játszak."
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.05.06 13:05:16 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.28

Federer tegnapi Twitter üzenete

Élvezem vagy próbálom élvezni a csapatomnak az FC Basel mérkőzését.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.28 10:43:36 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.26

Twitter üzenet

Federer tegnap írt Twitter üzenete:

"2 mérföld per órával suhanok az utakon. Ez volt az eddigi legnagyobb közlekedési dugóm amivel valaha találkoztam. Tud valaki ennél jobbat mondani??"

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.26 11:04:25 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.21

Federernek most sem sikerült megnyernie a Monte-Carlo-i tornát

Ha csak a statisztikát megnéztük az idei versenyről, Wawrinka jutott el némileg könnyebben a döntőig, még pedig nem is akármilyen módon. Az Australian Open bajnoka a mai fináléig egyáltalán nem vesztette el a szerváját, sőt mindösszesen két bréklabdát kellett hárítania az egész torna során. Federer-nél is remek formát láthattunk egész héten, egyedül Jo-Wilfried Tsonga tudta nagyobb csatára kényszeríteni, ahol viszont rezgett a léc a korábbi világelsőnél. Az elődöntőben mind a két svájci brillírozott: Wawrinka Ferrer-t 6/1 7/5-el küldte haza, még Federer Djokovic-ot győzte le 7/5 6/2 arányban.
A két játékos a mai döntőre egyébként nem megszokott módon készült, hiszen egymással edzettek a finálét megelőzően. Ez az ATP mezőnyében kimondottan ritkának számít, de hát ez is mutatja, hogy milyen jó a két teniszező egymással való kapcsolata. A svájci párharcban Federer és Wawrinka is első Monte Carlo-i sikerükért küzdöttek, de egy kicsit másképpen. Wawrinka februárban ugyan megszerezte élete első Grand Slam győzelmét, azonban ATP 1000-es mesterverseny győzelemmel még nem rendelkezett a fiatalabb svájci. Federer pedig pályafutása során számos 1000-es versenyen tudott diadalmaskodni, viszont Monte Carlo-i trófea még hiányzott a gyűjteményéből.

A két játékos eddigi statisztikáját megnézve kitűnt, hogy Wawrinka túlságosan is tisztelte Federer-t, mivel a 17-szeres Grand Slam győztest 14 mérkőzésen csak egyszer tudta legyőzni az Australian Open címvédője. A párharc egyik érdekessége, hogy Wawrinka azt az egyetlen győzelmet még öt éve pont Monte Carlo-ban aratta honfitársa ellen. Legutóbbi mérkőzésüket Federer nyerte a 2013-as Indian Wells-i tornán.

1. játszma: Wawrinka első ízben bukta a tornán a szerváját, ami rögtön a játszmába kerül. A mérkőzés elején máris megszakadt Wawrinka hihetetlen sorozata a torna szempontjából. 2-2-nél Federer egy hosszú játék után elvette ellenfele adogatójátékát, így a fiatalabb svájci ezen a tornán először bukta el a szerváját. Ekkor még nem lehetett tudni, de ez sokba került Wawrinkának. A folytatásban mind a két játékostól remek megoldásokat láthatott a Monte Carlo-i közönség. A korábbi világelsőnek főleg parádés fonák elütései miatt járt komolyabb taps, honfitársa pedig gyönyörű nyerőket ütött. A legfontosabb tényező viszont a fontos pontok megnyerése volt, amiben inkább Federer bizonyult jobbnak. A 32 éves teniszező az első játszmát higgadtságának köszönhetően 6/4-re tudta megnyerni, amivel Wawrinka nem csak először vesztette el az adogatását, hanem az első bukott játszmáját is elkönyvelhette a tornán.

2. játszma: az esőszünettel tarkított játszma végén a harmadik szettre maradt a döntés.A második játszma elején a gyönyörű napsütés után a nézők hirtelen az esernyőiket kezdhették elővenni, ami sok mindent elárult. 2-2-nél jártak a felek, amikor Cedric Mourier székbíró leparancsolta a két játékost a pályáról és egy nagyon rövid esőszünet vette kezdetét. Szerencsére a mérkőzés nem sokáig szakadt félbe, egy 10 perc múlva már lehetett folytatni a találkozót. Eddig a pontig egyébként mind a két svájci már elveszítette egyszer a szerváját. Az esőszünet talán Wawrinkának tett jobbat, mivel ugyan brékelőnybe került a játszma elején, de azt hamar vissza is adta és Federer egyre közelebb került a győzelemhez. Innentől viszont mindketten rettentően magabiztosak voltak adogatóként, és a játszmát csak a tie-break tudta eldönteni. A rövidítésben Wawrinka egyre nyugodtabban és felszabadultabban játszott, amit 4-2-es előnye is bizonyított. A 29 éves teniszező 6-3-nál már három játszma labdához is jutott, azonban Federer az első kettőt saját adogatópontból hárította, így már csak egy lehetősége volt egalizálni. Wawrinka viszont ezt a lehetőséget nem volt hajlandó elszalasztani és 7/6-al kiharcolta a döntő játszmát, ráadásul látszott, hogy labdamenetről-labdamenetre jobban játszik a döntőben.

3. játszma: A Tiebreak mindent megfordított, Wawrinka élete első mesterversenyét nyerte Monte Carlo-ban.
A rövidítés úgy tűnt mindent Wawrinka javára fordított, aki egyre nagyobb önbizalommal tarkítva parádés teniszt mutatott be a döntő játszmában. Az Australian Open bajnoka nagyon hamar elhúzott 4-0-ra, ahol Federer szépítése után az volt a kérdés, mennyire tud nyugodt maradni Wawrinka az első mesterverseny győzelme kapujában. A következő két játék azonban ismét azt bizonyította, hogy Stan milyen óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy év során. Rettentően nyugodtan és parádés nyerőkkel játszotta végig az utolsó két játékot, aminek a végén 6/2-re nyerte meg a döntő játszmát.

Az újdonsült masters bajnok tehát februári Grand Slam győzelme után, első mesterverseny diadalát is elkönyvelte Monte Carlo-ban. Federer-nek talán kicsit fájó lehet a verség, mivel negyedszer próbálkozott megnyerni azt a tornát, de idén sem jött össze neki. Győzelmével Wawrinka egyébként hétfőtől megtartja a ranglistán a harmadik helyét, a korábbi világelső pedig marad honfitársa mögött. Jövő héten mind a két játékos pihen, egyikük sem indul a barcelonai versenyen. Wawrinkának rajongói majd a következő hét után Oeiras-ban szoríthatnak, Federer nagy valószínűséggel Madridban indul legközelebb.

(teniszvilag)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.21 09:03:33 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.20

Federer döntős Monte-Carlóban

A nyolcszoros bajnok Rafael Nadal után a címvédő Novak Djokovic is kiesett a Monte-Carlo Rolex Mastersen, akinek Roger Federer parancsolt megálljt.

Szokásukhoz híven magas színvonalon, gyors és pörgős játékkal kezdte Federer és Djokovic a mérkőzést, melyen inkább a svájci tűnt a domináns félnek. Az összképhez az is hozzátartozik, hogy Djokovic egyik edzése alkalmával apróbb sérülést szenvedett, melynek hatására be is kellett kötni a jobb karját. A szerb testbeszéde az egész mérkőzés során azt tükrözte, hogy nem tud olyan szinten játszani, melyen szeretne és amelyen egy Federer ellen kellene. Ehhez képest 5-4-es vezetésnél két szettlabdája is volt, ezeket azonban Federer hárítani tudta. A következő játékban, ahogy ez lenni szokott, a svájcinak sikerült lebreakelnie Djokovicot, majd egy ásszal rövidre zárnia a játszmát.

A második szett első két játékában mindketten visszafogottan kezdtek fogadóként, kicsit hosszabbra nyújtva a “pihenést” a megterhelő első játszma után, de mint kiderült, Djokovic számára ez a visszafogottság nem csak egy játék erejéig tartott. A következő gémben Federer el tudta venni az adogatójátékát, később pedig dupla breakelőnybe kerülve 5-2-es vezetésnél a mérkőzés megnyeréséért adogatott. A találkozó befejezése már nem ment olyan simán, mint az első játszmáé, de végül 75 perc leforgása alatt sikerült megnyernie a mérkőzést – 7-5, 6-2.

Az aktuálisan első számú svájci teniszező pályafutása során harmadszor jutott be egy ATP 1000-es torna döntőjébe – tavaly Madridban Nadaltól, 2008-ban Rómában pedig Djokovictól kapott ki. Az már bizonyossá vált, hogy új győztest avat majd holnap a Country Club, hiszen Roger Federer három döntőjéből korábban egyet sem tudott megnyerni. Ezúttal jó ómennek tűnik, hogy a háló túloldalán nem Rafael Nadal áll majd, hanem egy olyan játékos, akit 14 alkalomból 13-szor legyőzött – egyetlen győzelmét azonban Wawrinka épp itt, Monte-Carloban aratta honfitársa felett 2009-ben. Ha Roger Federer nyeri a holnapi találkozót, akkor megelőzi jóbarátját és döntőbeli ellenfelét a világranglistán, így a helyezése alapján is újra ő lesz az első számú svájci teniszező.

Federer (4) – Djokovic (2) – 7-5, 6-2

(teniszvilag)

Összefoglaló videó:

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.20 07:10:27 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.18

Federer szetthátrányból fordított és elődöntős Monte-Carlo-ban

A második szettben hiába volt két pontra a győzelemtől Jo-Wilfried Tsonga a Roger Federer elleni negyeddöntőben, mégis a svájci klasszis jutott be a monte-carlói ATP -torna elődöntőjébe. A világranglista negyedik helyezettje előbb tie-breakben hozta a második szettet, a döntő játszmában pedig esélyt sem adott francia ellenfelének.

A svájci klasszis nagyon simán jutott el a torna negyeddöntőjéig, hiszen az előző két fordulóban még játszmát sem vesztett. Tsonga ezzel szemben mindkét alkalommal megszenvedett aktuális ellenfelével, legutóbb például szetthátrányból búcsúztatta az olasz Fognini ellen.

Érdekesség, hogy Federer még sohasem nyerte meg a monte-carlói tornát, és az első szettet követően sem került közelebb a trófeához, hiszen Tsonga nagyon simán hozta azt 6:2-re. A másodikban aztán összekapta magát a világranglista negyedik helyezettje, és vért izzadva, rövidítést követően kiharcolta a döntő játszmát.

Az utolsó felvonásban aztán nagyot fordult a játék képe, hiszen a korábbi világelső előbb a mérkőzés során először itt tudta elvenni ellenfele adogatását, majd pedig egy nagyobb sebességi fokozatba kapcsolva átvette az irányítást. A lendületbe jövő svájci ezután nem kímélte gall riválisát, és a döntő szettben szó szerint kivégezte őt és készülhet a szombati elődöntőre.

TENISZ, ATP 1000-ES TORNA, NEGYEDDÖNTŐ
Federer (svájci, 4.) - Tsonga (francia, 9.) 2:6, 7:6, 6:1

(digisport)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.18 19:52:52 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.17

Federer kihagyhatja a Roland Garrost

A korábbi világelső teniszező, Roger Federer a feleségével szeretne lenni, amikor megszületik harmadik gyermekük, ezért akár a Roland Garrost is kihagyhatja idén.

Roger Federer szerdán a monte-carlói salakpályás tenisztornán aratott második fordulós sikere után nyilatkozott az újságíróknak, s jelezte, hogy továbbra sem tudja, pontosan mikor születik meg gyermeke. Hozzátette, feleségével remélik, hogy nem a május 25-én kezdődő francia nyílt bajnokság alatt jön világra a pici, ám ha mégis, akkor nem fog számára problémát jelenteni, hogy visszalépjen.

A svájci sztárjátékos, aki 2000 óta egyetlen Grand Slam-tornáról sem hiányzott.

(sport24)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.17 19:24:45 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.16

Federer simán nyert

A svájciak korábbi világelsője, Roger Federer a cseh Radek Stepanekkel találkozott. A 35 esztendős Stepanek korábban kétszer is le tudta győzni Federert, ám erre legutóbb 2008-ban volt példa. Ezúttal sem jött össze a bravúr, a svájci mindössze három játékot veszítve, 52 perc alatt győzött és lépett tovább a következő körbe, ahol egy újabb cseh ellenfél, Lukas Rosol vár rá.

ATP-torna, Monte-Carlo, 2. forduló (a 16 közé jutásért)
Federer (svájci, 4.)-Stepanek (cseh) 6-1, 6-2

(sport24)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.16 17:31:21 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.12

Monte-Carlo torna sorsolása

Roger Federer lehetéges ellenfelei a 2014-es Monte-Carlo tornán
1.forduló : bye
2.forduló :Stepanek, Karlovic
3. forduló :Janowicz, Rosol
Negyeddöntő :Gasquet, Tsonga, Kohlchreiber
Elődöntő : Novak Djokovic, Berdych, Dolgopolov
Döntő: Rafael Nadal, Stanislas Wawrinka

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.12 15:24:19 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.12

Twitter üzenetek

Twitter üzenetek Twitter üzenetek
1.kép: "Visszatértem az én kedvesemhez a salakhoz, ahol minden elkezdődött!"

2.kép: "Nézem az FC Basel meccsét"

3.kép: "Vissza az alapokhoz"
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.12 11:37:10 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.09

Federer szabadkártyával indul Monte-Carlóban

A korábbi világelső Roger Federer szabadkártyával indul a jövő heti monte-carlói salakpályás tenisztornán – közölte szerdán a versenyeket szervező ATP honlapja.

A svájci klasszis legutóbb 2011-ben vett részt ezen a viadalon, akkor a negyeddöntőben búcsúzott.
Mostanáig utoljára 2012-ben, Madridban diadalmaskodott salakon, Monte-Carlóban azonban még sohasem nyert. 2006 és 2008 között háromszor a jelenleg világelső spanyol Rafael Nadaltól szenvedett vereséget a fináléban.

(nemzetisport)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.09 18:32:28 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.07

Svájc elődöntős a Davis-kupán

A svájciak az elveszített páros után 1–2-ről várták a kazahok elleni párharc záró napját. Wawrinka számára nem indult túl jól a meccs, az elveszített első szett után azonban három 6:4-gyel felelt, így Federerre bízva a továbbjutás kiharcolását.

A negyeddöntő utolsó mérkőzésére Federer és Golubjov között került sor. A korábbi világelső svájci klasszis a korai bréket nem tudta sokáig megőrizni, így rövidítésbe torkollt az első szett. Innentől azonban már nem volt kérdés, Federer pontot sem engedett ellenfelének (7–0), a második játszmában pedig 3:2-nél és 5:2-nél is elvette a kazah adogatását.

A harmadik felvonásban 2:1-es svájci előnyt követően sorozatban háromszor is a fogadó örülhetett, ezt követően azonban már egyszer sem, így 5:3-as előnyénél Federer hazája elődöntős szerepléséért adogathatott, 40:0-nél három mérkőzéslabdához jutott, és már az elsővel élt. Svájc ellenfele az elődöntőben az olaszok lesznek, a címvédő csehek pedig a franciák ellen folytatják.

SVÁJC–KAZAHSZTÁN (8.) 3–2 (Genf, kemény pálya)
Wawrinka–Kukiskin 6:7, 6:4, 6:4, 6:4
Federer–Golubjov 7:6, 6:2, 6:3

(nemzetisport)

Összefoglaló videó:

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.07 14:25:25 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 1 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.06

1:2-es hátrányban a svájciak

A Roger Federer, Stanislas Wawrinka páros négy játszmában kikapott a kazah Alekszandr Nedovjeszov, Andrej Golubjov duótól a teniszezők Davis-kupájában a Világcsoport negyeddöntőjének szombati játéknapján, amelynek következtében a svájciak 2:1-es hátrányba kerültek a három nyert meccsig tartó párharcban. Így vasárnap mindkét korábbi Grand Slam-győztes játékosnak le kell győznie ellenfelét ahhoz, hogy kiharcolják a továbbjutást.

TENISZ, DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
SVÁJC–KAZAHSZTÁN 1:2 (Genf, kemény pálya)

(nemzetisport)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.06 09:17:29 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.05

1:1 Svájc vs Kazahsztán (Federer nyert, Wawrinka kikapott)

Meglepetéssel kezdődött a Svájc-Kazahsztán párharc a tenisz Davis-kupa negyeddöntőjében: Andrej Golubjov négy szettben legyőzte az idei Australian Opent megnyerő Stanislas Wawrinkát. Roger Federer viszont nem botlott Mihail Kukuskin ellen, így Svájc este egyenlített.

A svájciak mindkét klasszisa, Roger Federer és Stanislas Wawrinka is a fedélzeten van, nincs esélye Kazahsztánnak. Ezt gondolta nagyjából mindenki, a genfi párharc első felvonása azonban nem várt eredményt hozott. Wawrinkának nem ment a játék a hazai közönség előtt, és hiába hárított a negyedik szettben Golubjov 6:5, 40:15-ös vezetésénél adogatóként két mérkőzéslabdát, majd a rövidítésben 6–2 után újabb hármat, a hatodikat már kihasználta a kazah játékos, így 1–0-s előnyhöz juttatta válogatottját. Federeren volt a sor, hogy kiegyenlítsen, és az „öregben” már nem csalódtak a svájciak, három szettben legyőzte Kukushkint.

SVÁJC–KAZAHSZTÁN 1–1 (Geneva, kemény pálya)
Wawrinka–Golubjov 6:7, 2:6, 6:3, 6:7
Federer–Kukuskin 6:4, 6:4, 6:2

(forrás: tenisz.hu)

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.05 10:22:27 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.04.01

Federer Twitter üzenete

Roger tegnap a Twitteren:
Nagyszerűen éreztem magam Miamiban és Indian Wellsben.. Imádok vezetni, amikor csak van rá lehetőségem vezetek ahogy a múlt hónapban is tettem.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.04.01 12:23:26 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSAvissza a címoldalra
Szerinted mi a legjobb Roger játékában?
Eredmények
További szavazások
 
 
Név:
E-mail:
 
 


rogerfederer.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!